dimarts, 3 de febrer del 2009

El CEIP Montserrat celebra el Dia de la PAU


Què és el DENIP (Dia de la PAU) ?.

Així defineix la Viquipèdia el DENIP:

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

Es practica a escoles de tot el món, els dies
30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als països amb calendaris escolars propis de l'hemisferi sud, pot commemorar-se el 30 de març i dies immediats.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’
Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”.

Què fan les escoles el dia de la no-violència i la pau?A les escoles de tot el món celebren el (DENIP) amb diferents actes. Els objectius del dia de la
Pau són:

• Sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles.
• Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.
• Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil•la, clara i ordenada. Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la pau.




AL CEIP Montserrat el passat divendres 30 de gener vam celebrar el Dia de la PAU amb la participació de totes les classes, a partir de la cançó "La Festa de la Pau", de Dàmaris Gelabert:

La festa de la Pau

Si tingués la màgia d’un mag
de les bales faria flors,
dels fusells, trombons i fagots
i dels trons, poemes d’amor.
Si tingués la màgia d’un mag
de la gana faria blat,
dels canons, prismàtics gegants
i dels tancs, camions de gelats.
Si tingués la màgia d’un mag,
dels soldats en faria clowns,
dels tinents, ocells de paper,
ballarines o castellers.
Si tingués la màgia d’un mag,
de les mines faria daus,
de les bombes, jocs malabars
i dels corbs, coloms de la pau.



En aquest enllaç (Dia de la pau), publicat al bloc del CEIP Montserrat, podeu veure les fotos de la celebració del Dia de la PAU.



D'altra banda Ràdio Sarrià també s'ha fet ressó de la celebració del Dia de la PAU al CEIP Montserrat publicant aquesta notícia, on també podem escoltar la mestra Carme Cantero: Dia Escolar de la "No Violència i la Pau" al CEIP Montserrat.